Диагноза: Кифла

Kichashki.com

Знаете ги, нали? Този тип момичета, които правят патешка физиономия пред огледалото в банята, за да заснемат “epi4nyYyY” снимка за Фейсбук. Този тип момичета, които се кълчотят полу-голи в чалготеката върху неритмичните звуци на вокалнонеспособни чалга-звезди. Забравих салфетките – късат ли, късат салфетки, като че ли от това им зависи живота. Този тип момичета, които носят очила по-големи от лицата им, но за сметка на това ги носят в банята или на дискотека. Знаете ги.

В днешно време кифленският маниер към заобикалящата ни действителност се е превърнал в болест с епидемични размери. Идеята, че сексът продава всичко, както и тоталната манифестация на женски гърди, крака и задни части из всички телевизионни екрани, но най-вече чалга-”културата”, изливана с кофи от екрана на една телевизия с високо съдържание на перхидрол и димитровградчанки, са част от причините малките момичета в страната да бъдат тотално промити от тази псевдо-идея, че за да те харесват, трябва да изглеждаш глупава. Това представяне на жената като модел за еротични сънища, а не за равноправен участник в обществените процеси е изключително унизителен за модерната жена на 21 век – жената, която работи, управлява, принажда добавена стойност.

Понеже българското общество е тежко патриархално, то всичко това се счита за “нормално”, като за “ненормално” все още се счита жената да работи “мъжки” професии. Признайте си – видите ли жена да кара тролея, най-малкото ще се изненадате.

Така, заровени в патриархални и отживели принципи, ние загърбихме диалога върху бъдещето на модерната българска жена и затова започна този процес на тежка деградация на младите момичета у нас. Не, че момчетата в тийн възраст са цвете, но за тях май си трябва отделна статия. Има нещо сбъркано в модела на обществен морал – счита се за “нормално” нечия дъщеря да се кълчоти по пилоните в чалготеките, но не е “нормално” да има гей-прайд. “Нормално” е нечия дъщеря да си качва снимки по бельо във Фейсбук, но не е “нормално” да виждате жена да управлява фирма. Образованието ли е виновно, или обществото като цяло – не знам. Знам само, че това не може и няма как да продължи дълго – или ще се оттласнем от социалното дъно, или просто ще се откажем от идеята за хубаво бъдеще.

Сподели

Kichashki.com

Знаете ги, нали? Този тип момичета, които правят патешка физиономия пред огледалото в банята, за да заснемат “epi4nyYyY” снимка за Фейсбук. Този тип момичета, които се кълчотят полу-голи в чалготеката върху неритмичните звуци на вокалнонеспособни чалга-звезди. Забравих салфетките – късат ли, късат салфетки, като че ли от това им зависи живота. " class="pin-it-button" count-layout="horizontal">

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 9 =