Грижа за къдравата коса

Наложително е да знаеш как да се грижиш за къдравата си коса, за да изглежда перфектно. Къдравата коса често изглежда стърчаща или сплескана. Ако се научиш как да поддържаш косата си, тя ще има приятен, обемен и къдрав вид.
Миенето с шампоан
Избирай шампоани за къдрава коса – те ще подсигурят на косата ти нужните витамини, така че тя да изглежда здрава и обемна. Важно е да не миеш косата си повече от два пъти на седмица. По-честото миене лишава косата от естественото й омазняване и това може да доведе до изсушаване и спластяване на косата. Шампоанът трябва да се използва, за да овлажни косата.
Четките за коса
Избягвай гребени и четки за коса, които са с тесни резци. Те могат да придадат на косата ти в стърчащ вид, като отделят кичурите твърде много и придават повече обем, отколкото естествено къдравата коса се нуждае. За да предотвратиш накъсването и стърченето, използвай гребен с по-малко резци.
Разплитане
Разплитането е особено важен процес при къдравата коса. Започни под душа, когато косата ти е най-влажна, като използваш пръстите си. Продължи процеса с помощта на гребен с по-редко разположени резци като разплитането става от краищата към корените. След като разплетеш косата си, я изплакни още веднъж. И запомни: не разплитай косата докато е суха – това само ще влоши нещата.
Сушене
Сушенето със сешоар не се препоръчва на хората с къдрава коса. Ако оставиш косата си да изсъхне сама, ще намалиш стърчащия й вид. Освен това, ако решиш косата си докато е мокра, само ще я накъсаш. Увий я с кърпа – но не търкай – ако искаш косата ти да изсъхне по-бързо.
Оформяне
Използвай продукти, които включват овлажнителни съставки, за да предотвратиш излишното стърчене. Ако поставиш мус докато коса е още мокра, тя ще има по-здрав вид. Серумът за блясък е добър завършек на прическата – той придава естествен блясък на косата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + one =