Глупостите, които хората постват във Facebook

Над 845 милиона юзъри ползват Facebook и в такъв случай е съвсем в реда на нещата, глупостите на много от тях да намерят място в профилът им, а косвено и на стената ти.
Ето някои от досадните неща, които можем да срещнем на стените си последно време:

ФеЙсБуК КъСмеТчеТатАаА – не знам кой ги е измислил и кой се наема да ги пълни с цялото им съмнително-мъдро съдържание, но някои от тях определено се оливат. Неща от типа „Живота е един, за това яж пий и се весели”, освен всичко прокарват и цели житейски философии, от типа Хакуна-матата, като този типаж философии май намират и доста привърженици последно време и то не само сред обичайните заподозрени – чалга феновете.
И все пак, ако живота е един, струва ли си да го пропилееш, като само си правиш кефа?

Статуса на…времето – Някои хора се считат за длъжни да осведомяват други хора във Facebook за настоящите състояния на климата, почвата и реките, нежели последните са твърде отдадени на сайта и са забравили да погледнат през прозореца. И всички намират за голямо чудо, например, че е валял сняг. Няма никакво значение че е края на януари, във Facebook 3-тия или 4-тия вече сняг за годината стана доста хитов. Да не говорим стане ли земетресение. Тези хора се нуждаят от форум. Поне настоящата 2012 се очаква да им даде материал за постове.

Tипична снимка от Фейсбук през последните седмици

Емо статусите – Някакви твои познати споделят някакви оплаквания за личния си живот и връзките си, като че са на гости на Искрено и Лично, и то някак твърде показно. Емо вълната мина преди доста време, но все още не отшумява по Facebook стените. На всичкото отгоре, някои постове са толкова неловко-фрустриращи, че никой не смее да коментира, а да цъкне Like отива на лична обида. Не че искам да правя за смях тегавите емоционални състояния на хората, но Facebook НЕ е най-доброто място за товарещи излияния.

Споделяне на картинки – Добре, в началото повечето бяха забавни. Но в един момент тотално се прекали с всякаквите демотиватори, 9GAG тролщини и дори разни прочувствени вариции на тема розички, сърчица и подобни.
Да не говорим, че троленето дори е станало мейнстрийм поп-явление с ужасяващи размери, благодарение на бандата грозни трол-емотикони.
Повечето картинки, които се споделят дори вече не са особено оригинални, единствено ‘винкелния ренесанс’ на Перник все още си го бива до някъде.

Ето го най-гадният трол

Събитията (Events) – Когато ви поканят за 30-ти път на протест срещу жестоките несправедливости в света, от типа „Да спрем данъка за кучетата”, то ако не ви стане тъпо, поне ще почнете да вярвате в демокрацията. Тези ежедневни събития и протести може би трябва да говорят за едно будно общество, което не се кефи на глупостите, които му се налагат от разни политици, но положението в което се намираме в момента сочи точно обратното. Дори търговското споразумение АСТА беше подписано, без никой да знае, а още не съм видял във Facebook покана за протест срещу това.

Линковете към песни – Досадяват разните линкове към песни, които никой никога не отваря, а само цъка някой палец горе в случай че предварително ги знае. Освен това доста хора, които познавате и знаете какво слушат, постват някакви твърде нетипични неща за тях, от странни жанрове, като че се показват с богата музикална култура. 
{youtube}l6mi0GwY6s8|600|400|1|{/youtube}
Типичен пример за песен, на която никой няма да обърние внимание

Информативните статуси – Неща от типа ‘Стефан Стефанов отива на кино’ – Еми Стефане, надали на някой му пука; особено ако няма други планове, освен да седи цяла вечер в нета и да чете пойнтлес статуси. Съобщения за това, какво някой си е купил, видял или чул, може би са по-добри единствено от старите Skype статуси тип AFK баня, AFK ям, brb акам. 

Снимките на хора в тоалетни и производни им – Не знам защо тоалетната стана тъй жизнено важно място за снимки, сравнимо с фотографско студио, но Facebook албумите са пълни с огледала, теракоти и фаянси. Да не говорим за физиономии тип кокоша трътка, които са станали популярни и сред момчетата. Снимки снимани с телефон издигнат над ръста на самоснимащия се също могат да бъдат отбелязани тук

“Мъжкия” вариант на кокошия задник

Споделяния на Farmville статуси и покани за разните нелепи Facebook игрички, които са по-ужасни от (сложи тук някакъв субективен ужас) са също някои от досадните неща, които имаме по стените си. Най-лошото е, че като гледам колко хора играят Farmville, остава заплахата да си остана неразбран в оплакванията си.

Комплексарски страници – Страници от типа на „Не можеш без мен – Стой и гледай дали не мога!” или „Не ме питай какво искам, като не можеш да ми го дадеш” , най-малкото отчайват.
Хората явно намират някои подобни послания за отнасящи се и за тях и подобни страници, може би са сред най-популярните в българското
Facebook пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =