Вярвате или не, алкохолът бил полезен… до някъде

scotch-yum

Според ново проучване алкохолът подпомага имунната система, тялото се преборва по-бързо с инфекциите и засилва ефекта от ваксините. Чаша алкохол с вечерята подобрява кръвообращението и сърдечносъдовата ви система.

Експертите от Калифорнийския университет са на мнение, че въпросното проучване ще изясни по-добре работата на човешката имунна система. “Открай време е известно, че алкохолът в умерени количества се асоциира с по-ниски нива на смъртност, нашето проучване просто доказва това”, коментира един от изследователите.

За целта на проучването, изследователите дали на 12 маймуни макак резус да пият алкохол по собствено желание. При животните, които консумирали по-голямо количество от останалите, ефектът от рутинната ваксина бил значително по-голям. Въпреки това обаче експертите съветват да не прекаляваме с алкохола. “Ако сте били пристрастени към алкохола или имате алкохолици в семейството, не ви съветваме да подобрявате имунната си система с пиене”, казват те. Останалите обаче могат да се наслаждават всяка вечер на чаша вино докато похапват.\

Източник: ХАШТАГ-BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =